Google Project Glass Projesi

Google’ın Project Glass Projesi’ni resmi olarak tanıtmasının üzerinden yaklaşık olarak bir sene geçti. Firmanın geçtiğimiz sene düzenlenen Google I/O 2012 Etkinliğinde ön siparişlerini aldığı akıllı gözlük Google Glasses’ın kullanıcı tecrübesini anlatan muhteşem bir videosu bugün itibariyle youtube’a düşmüş durumda.

Aşağıda izleyebileceğiniz videoda Google Gözlüğü’nün bir çok değişik kullanıcı tarafından dünyanın dört bir yanında bambaşka şekillerde kullanıldığını görüyorsunuz. İnsanın içini kıpır kıpır yapan video aynı zamanda bu ürünün tüm teknoloji dünyasını kökten sarsacağının sinyallerini de vermekte.

www.androidpit.com.tr

Şifreleriniz Ne Kadar Güçlü

Herkes kişisel bilgilerini korumak için şifreler oluşturur bazılarımız kolay hatırlamak için basit şifreler oluşturuyoruz, aslında o basit şifre ile çok değerli kişisel bilgilerimizi koruyoruz. Mevcut teknoloji ile şifreniz ne kadar zamanda kırılabilir hiç düşündünüz mü?

www.howsecureismypassword.net adresine girerek kullandığınız şifrelerin ne kadar zamanda kırılabildiğini öğrenebilirsiniz. Şifreleriniz de ne kadar karmaşık olursa (büyük küçük harf, rakam, noktalama işretleri) kırılması o kadar daha zor olur.